Panther hardloopschoen

Wat is het verschil tussen een duurdere schoen van €130 van een topmerk en een Panther-schoen van Bristol van €20? Hoe belangrijk zijn de juiste schoenen tijdens het sporten? Kan je met de juiste schoenen blessures vermijden? En zijn dure schoenen beter dan goedkope schoenen? Het consumentenprogramma Radar zocht een antwoord op deze vragen.


Bij de faculteit Bewegings-en Revalidatiewetenschappen van de Universiteit Leuven wordt er veel onderzoek gedaan naar hardlopen en blessures. Benedicte Vanwanseele, dr. Bewegingswetenschappen, vergeleek een hardloopschoen van Bristol met een hardloopschoen van een duurder topmerk. En wat bleek? De sportschoenen van ons huismerk Panther zorgen voor een betere demping dan de duurdere schoenen van het topmerk!


Het advies van de wetenschap? Benedicte Vanwanseele van de Universiteit van Leuven zegt: "Je moet zeker niet op de prijs afgaan. En je moet gewoon naar je eigen lichaam luisteren en als een schoen goed voelt, die schoen gebruiken voor het hardlopen."
Laat je dus niet misleiden bij het kopen van jouw perfecte sportschoen: kwaliteit hoeft écht niet duur te zijn!

 

Bekijk hieronder enkele highlights en ontdek onze sportcollectie! Of bekijk hier het volledige videofragment.

 

Sportschoenen voor dames

 

Sportschoenen voor heren

 

Sportschoenen voor meisjes

 

Sportschoenen voor jongens