• Gratis afhalen en terugbrengen
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €24,99

Corporate  |  Vacatures  |  Geschiedenis  |  Commitment en waarden  |  Verantwoord ondernemen  |  Bedrijfsgegevens  |  Avance

Over ESG

Euro Shoe Group is als moderetailer een belangrijke speler op de Benelux markt. Vroeger was het familiebedrijf bij het grote publiek beter bekend onder de ketennamen Avance en Shoe Discount in België en Avance en Bristol in Nederland. Vandaag kent iedereen Bristol!
Bristol biedt een ruim en gevarieerd aanbod van eigentijdse mode voor het hele gezin waarbij schoenen, textiel en accessoires de core business vormen.

Sinds eind 2016 legt Euro Shoe Group de focus op één sterk concept in de Benelux: Bristol! Shoe Discount onderging/ondergaat een ingrijpende Bristol-metamorfose. Zo verdwijnt Shoe Discount definitief uit het straatbeeld en wordt de keten vervangen door Bristol. Door de focus op de winkelnaam Bristol was er voor de Avance-winkels geen plaats meer en kwam de Avance-keten in andere handen terecht.

Bristol telt momenteel ruim 210 filialen in de hele Benelux en heeft een drukbezochte webshop. Ook online heeft Bristol immers een uitgebreid aanbod aan schoenen, kleding en accessoires tegen zeer scherpe prijzen.

Euro Shoe Group heeft zowel in België als in Nederland een kantorencomplex, met de hoofdzetel in België, Beringen. Het modern, geautomatiseerd distributiecentrum vind je ook in Beringen: 21 000 m2 opslagruimte, parkeergelegenheid voor 100 vrachtwagens, 22 laad- en loskades voor vrachtwagens, 180 m lange aanlegkade aan het Albertkanaal met een capaciteit van 5000 containers per jaar.

Bristol! What's in a name...

Al sinds 1898 kunt u op ons rekenen als uw trouwe partner in schoenen en mode

Bristol staat in Nederland al meer dan een eeuw op de kaart. Onze geschiedenis gaat terug tot 1898 toen het toenmalige van Woensel werd opgericht. Van Woensel floreerde snel in Den Haag alsook in de provincies Utrecht, Gelderland en Brabant. Dankzij verschillende overnames (Presburg, Matto en Bervoets) groeide het bedrijf verder. Men besloot daarom het hoofdkantoor midden jaren 70 naar een nieuwe locatie te verhuizen: Amsterdam.

In 1976 werd de eerste discount winkel geopend onder de naam Fabrikant. Uniek in Nederland, want voor het eerst kwam een grootschalig zelfbedieningsconcept in schoenen op de markt. Deze naam werd al snel gewijzigd in Bristol Shoes. Na een korte periode koos men voor de naam Bristol aangezien er vanaf 1977 ook vrijetijdskleding en merkbroeken aan een voordelige prijs verkocht werden.

Euro Shoe Group blaast nieuw leven in bij Bristol

De jaren 80 stonden in het teken van verdere groei en de verhuizing naar een nieuw hoofdkantoor en een groot magazijn. Zwanenburg was hiervoor de ideale locatie. De echte expansie kwam op gang in de jaren 90. In 1990 opende Bristol zijn 50ste vestiging en bereikte een totaal van 87 vestigingen tegen de eeuwwisseling. Deze groei was mede mogelijk dankzij de overname van Bristol door Euro Shoe Group in 1991. Deze geleidelijke expansie zette zich voort in de vroege jaren 2000, waardoor de teller op 125 Bristol filialen kwam te staan. In 2003 werd ten slotte besloten om de distributie te centraliseren en te laten coördineren vanuit Beringen. Dit magazijn heeft een oppervlakte van 20 000 m² en beschikt, door de ligging aan het Albertkanaal, over een eigen loskade voor zeecontainers. Ideaal, efficiënt én ook nog eens milieuvriendelijk!

Zit er ook een beetje Bristol in jou?

In 2016 werd beslist om de winkels in België en Nederland van een upgrade te voorzien om aan de behoeften, hedendaagse en toekomstige verwachtingen en trends te blijven beantwoorden. Wat echter niet veranderde, was het oneindige winkelplezier. Bristol staat nu als één sterke keten in de hele Benelux synoniem voor:

B etrouwbare beste koop

R echt voor de raap

I nspirerende collecties

S ympathiek en vriendelijk

T oegankelijk voor iedereen

O rigineel en steeds verrassend

L iefde voor de klant


Waarden waar we met z'n allen terecht trots op zijn!


Ontdek hieronder hoe wij tewerk gaan. Ook in alle andere Waalse filialen zullen de klanten binnenkort de nieuwe look and feel kunnen ervaren. 

 

 

In de pers

Z Family Business Euro Shoe Group

Campagne Philippe Geubels